2020, Tocht 26

7 tm 9 augustus: Wijk aan Zee

Op en neer naar Wijk aan Zee tijdens een hittegolf.

Dag 1, Veldhoven-Amstelveen

Via de gemeente Altena en het oosten van Zuid-Holland noordwaarts. Van Tienhoven tot Nieuwpoort langs de Lek gefietst en daar met de veerboot naar Schoonhoven. Uiteindelijk bij Pascal, Dianda en Oscar in Amstelveen uitgekomen. Thanks voor de Caribische gezelligheid en de logeerplek mensen! Wat was het heet vandaag op de fiets!

Dag 2, Amstelveen-Wijk aan Zee

De volgende dag op mijn dooie gemakje naar Jeroen gefietst, die bij strandpaviljoen Timboektoe werkte. Ik kwam echter ten zuiden van het Noordzeekanaal, in IJmuiden, aan de kust aan. Google maps was van mening dat er een “watertaxi” zou gaan die me naar de overkant zou kunnen brengen … Mooi niet! Terug omfietsen langs de zwarte rook van Tata Steel. Eenmaal aan de kust in Wijk aan Zee nog gezellig geproost met het personeel van de strandtent en ook nog een poging surfen gedaan. s’-Nachts nog allemaal een nachtduik en uiteindelijk heerlijk in een hokje op het strand geslapen.

Dag 3, Wijk aan Zee-Veldhoven

Het gaat weer zuidwaarts via Hillegom, Lisse, Sassenheim en Noordwijk. Van daaruit weer het binnenland in via Leiden, Zoetermeer, Rotterdam en Dordrecht. Bij Moerdijk de brug over en via Oosterhout en Tilburg terug naar huis. Dat waren aardig wat kilometers vandaag. Topweer gehad onderweg. Wellicht een beetje teveel zon.