Mijn materiaal

Fiets

Een Koga-Miyata Worldtraveller 2007 met leren Brooks zadel en voordragers. Shimano Deore XT afgemonteerd. Een enorm duurzame fiets die maximaal bagage kan meenemen met twee extra tassen aan het voorwiel. Stevig, comfortabel en betrouwbaar.

Tassen

Thule waterdichte, afneembare reistassen met kliksysteem. 2x klein en 2x groot.

Kampeerspullen

Quechua Quick Hiker tent, compact en licht (ca. 2 kg). Nomad 3-seizoenen slaapzak en zelf-opblaasbaar matje. Eventueel ook extra isolatie ondermat en een hoofdkussentje dat op te vullen is met een trui of ander kledingstuk.

Verder

Gaspit, pannensetje, percolator voor koffie, kom, koeltasje, bidons, reparatiekit, fietspomp, zakmes, powerbank, oplader en zonnebril.

Niet op de foto: extra kleding waaronder een waterdicht Gore-Tex windjack, Castelli zeemleren fietsbroek, pet tegen de laagstaande zon, EHBO-set, bestek, verzorgingsproducten, ophangbare LED-lamp voor in de tent en uiteraard mijn telefoon voor navigatie en foto’s.

Goed materiaal is het halve werk

  • Omdat Nederland zo klein en compact is, heb ik veel tochten met lichte bepakking gefietst. Vooral de 2-daagse tochten heb ik zonder kampeerspullen gefietst, omdat ik vaak bij iemand kon overnachten. Ook heb ik een aantal keer mijn tent opgezet op een camping, om er meerdere dagen aan één stuk te blijven, zodat ik licht bepakt de omgeving verder kon verkennen. Deze lijst is meer een indicatie om te laten zien wat en hoeveel je zoal op de fiets mee kunt nemen aan bagage.

<- Terug