Zeeland

Dit zijn alle steden, dorpen, buurtschappen en gehuchten van de provincie Zeeland met een plaatsnaambord.

In totaal maakte ik 223 foto’s van plaatsnaamborden in Zeeland. Hierbij heb ik Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad niet als aparte plaats meegeteld, omdat deze plaatsen onderdeel uitmaken van Cadzand en Nieuwvliet. Ook Scheldeoord heb ik niet meegeteld, omdat dat een camping is.

In totaal bezocht ik in Zeeland dus 220 verschillende plaatsen op de fiets.

Mocht er nog eentje ontbreken die ik per ongeluk heb gemist, dan hou ik mezelf altijd aanbevolen via de mail: robin@robinfietst.nl

*De gemeentevermeldingen op de borden hoeven niet altijd meer te kloppen i.v.m. gemeentelijke herindelingen gedurende de loop der jaren.


Bijzonderheden:

1.) De provincie Zeeland barst van de dubbele plaatsnamen. Zo is er 2x een Sluis, 2x een Koudekerke, 2x een Driewegen, 2x een Schuddebeurs, 2x een Serooskerke en een Wissekerke en een Wissenkerke.

2.) Verder zijn er aardig wat grappige plaatsnamen in Zeeland, zoals Boerenhol, Turkye, Nummer Een en Schapenbout.

3.) De plaats Koudekerke gem. Schouwen-Duiveland is één van de twee plaatsen in Nederland met nul inwoners. De andere onbewoonde plaats is Helwerd in Groningen.

4.) St. Anna ter Muiden heeft slechts enkele tientallen inwoners. Toch heeft het van vroeger uit stadsrechten.

5.) Cadzand en Nieuwvliet, beide gem. Sluis, zijn badplaatsen die aan het kustgedeelte een apart bord hebben staan met de -bad vermelding. Ik vond het waard om deze plaatsen in deze lijst op te nemen. In het eindtotaal heb ik ze echter niet meegeteld.

6.) Vebenabos gem. Veere, is volgens Wikipedia een nederzetting / recreatiedorp. Er staan redelijk wat huizen, maar dit zijn vrijwel allemaal vakantiehuizen. Omdat het toch een wit bord heeft, staat het in deze lijst opgenomen als plaats.

7.) Scheldeoord, gem. Borsele is dan weer geen officiële plaats. Ondanks het blauwe bord, blijkt het hier om een camping te gaan.

<- Terug