31 mei tm 6 juni: Noord-Brabant en Zeeland compleet
Twee provincies in één klap compleet tijdens deze 7-daagse tocht. Kris kras door Noord-Brabant richting Zeeuws-Vlaanderen.
Dag 1, Veldhoven-Baarle-Nassau
Eerst zigzaggend, westwaarts door Brabant, naar Suus en Jeroen in Baarle-Nassau. Bij Lage-Mierde langs de Flaestoren en bij Poppel de grens over door een klein stukje België.
Dag 2, Baarle-Nassau-Dongen
Noordwaarts door Brabant via weer een paar stukjes België (wat ligt die grens hier raar). Het bord van Castelré helaas niet gevonden. Bij wat navragen wist men het ook niet, maar ik kreeg wel een bak koffie en een lekkere koek van een aardige boerenfamilie! Echt Brabantse gastvrijheid! Daarna verder richting camping de Groenstraat in Dongen. Daar hebben ze buitendouches! Heerlijk!
Dag 3, Dongen-Tonnekreek
Westwaarts vanuit hier richting Willemsstad via Geertruidenberg. Bij Tonnekreek een mooi plekje gevonden om te wildkamperen. Niet dat ik op mijn budget moet passen, maar af en toe is het gewoon heerlijk rustig in de vrije natuur of specifiek in dit geval, aan het water.
Dag 4, Tonnekreek-Zaamslag
In Zeeuws-Vlaanderen gekomen via Antwerpen … Alles behalve veilig om door België te fietsen. Daar is totaal niet nagedacht over infrastructuur en veiligheid. Je schijt hier letterlijk zeven kleuren stront bij iedere kruising.
Dag 5, Zaamslag-Zaamslag (rondje gem. Hulst)
De gemeente Hulst heeft erg veel bordjes en die ga ik vandaag allemaal bezoeken. De kerk van Hulst ziet er trouwens uit als the Tower of Mordor van Lord of the Rings. Ook nog langs een monument van de watersnoodramp in 1953 gefietst.
Dag 6, Zaamslag-Kwadendamme
Met de fiets op de bus, terug door de Westerscheldetunnel, richting Goes (want ik ga niet weer door België fietsen). Uiteindelijk op minicamping ’t Kwedammertje in Kwadendamme terecht gekomen.
Dag 7, Kwadendamme-Veldhoven
Bij Hoogerheide zag ik de Brabantse vlag weer. Van daaruit onder Breda door en via Tilburg weer terug naar huis. Bij de skibaan in Rucphen nog een koffie gedronken.
Een prachtige tocht met goed weer! Dank ook nog aan de eigenaar van camping de Stropielekker in Zaamslag die ook bij Rijkswaterstaat werkte. Hij wist van alle 42 gehuchten in de gemeente Hulst te vertellen of er wel of geen plaatsnaambord stond (want de gemeente Hulst is fanatiek, maar niet consequent met het plaatsen van borden).