2021, Tocht 32

23 tm 25 juli: Amersfoort en het Gooi

Op bezoek bij Be tijdens deze 3-daagse tocht.

Dag 1, Veldhoven-Amersfoort

De tocht begint met mooi weer. Via Lennisheuvel richting Den Bosch en daar bij Hedel de brug over. Het aardbeienstalletje dat ik me herinner van de vorige keer, was helaas niet aanwezig. Bij Zaltbommel de Waal over langs de A2 en dan eindelijk in de Betuwe. Tijd voor een zak verse kersen!
Verder door langs Kasteel Soelen en over de Nederrijn bij de brug van Kesteren naar Rhenen. Dit heuvellandschap aan de noordoever van de Nederrijn is magnifiek voor Nederlandse begrippen. Weer eens wat anders dan het vlakke Brabantse. Helaas kwam er wel nog een lekke band. Erg laat kwam ik binnen in Amersfoort. Een vrij steile heuvel, midden in het bos bij Overberg, heeft me in het donker de das omgedaan. Uiteraard deed mijn verlichting het weer niet. Bedankt Be, voor het wakker blijven.

Dag 2, Amersfoort-Amersfoort (rondje het Gooi)

Het Gooi. Nog nooit geweest en als het niet aan mijn fietsavontuur lag, zou ik hier waarschijnlijk ook nooit geweest zijn. Toch maar eens even checken hoe al die VVD-stemmers mooi achteraf zitten te wonen. Zolang ik geen kurk proef, zal het wel goed zijn. Noordwaarts en richting Eemnes de Eems over. Het hele bekende rijtje komt voorbij onderweg: Laren, Blaricum, Huizen, Muiden, Naarden en Bussum. Bij het Naarderslot nog even een foto gemaakt. Via Hilversum en Soest weer terug naar Amersfoort.

Dag 3, Amersfoort-Veldhoven

Het gaat weer terug zuidwaarts. Helaas trof ik mijn fiets s’-ochtends al aan met een lekke band. Iets is er niet helemaal pluis met mijn Schwalbe. Nadat ik het probleem heb opgelost, ga ik op pad. Het waait nogal wat Beaufortjes vanuit het zuiden en er is onweer op komst. Het wordt een taaie dag. Bij Sterkenburg staat een eenzaam kasteeltorentje in een veldje, dat ik ooit eerder gezien heb. Richting Culemborg de Lek over met de veerboot, maar helaas kreeg ik wederom een lekke band. Thuis maar eens alles vervangen. Voor nu maar weer plakken dan … zucht. Verder door West-Betuwe, richting de veerboot naar Brakel. Weer bij Hedel de Maas over en vanuit daar, door het donker, dezelfde route terug als op de heenweg.

Een tocht met wisselvallig weer en een aantal obstakels. Hoe dan ook een groot deel van Utrecht en Noord-Holland compleet kunnen fietsen. Be, bedankt voor het logeeradres en Mardi bedankt voor de koffie op de heenweg!