2021, Tocht 34

31 augustus tm 8 september: Texel en Utrecht

De grote Utrecht/Noord-Holland tocht! In acht en een halve dag naar Texel op en neer en daarbij op de heen en terugweg de resterende plaatsen in de provincie Utrecht doorgefietst. Half kamperen, half logeren bij oude bekenden.

Dag 1, Veldhoven-Den Bosch

Eerste dag rustig aan gedaan tot aan Den Bosch, bij Luc. Leuke drone man! Vet rondje om de Sint Janskathedraal.

Dag 2, Den Bosch-Driebergen-Rijsenburg

Door Gelderland via een stukje Noord-Brabant en Zuid-Holland. Langs slot Loevestein af en daar de Waal/Boven-Merwede over richting Gorinchem. Daarna richting camping de Strosteeg in Driebergen-Rijsenburg. Heerlijk rustig achteraf bij een vriendelijke campingeigenaar. Een lekker koud biertje hoorde bij de service. Vandaag ook gem. Maasdriel en Zaltbommel compleet gereden, bedenk ik me terwijl ik in slaap dommel.

Dag 3, Driebergen-Rijsenburg-Zunderdorp

Naar een camping bij Zunderdorp, boven Amsterdam via de Loosdrechtse plassen. Dit is wel echt een heel mooi stukje Nederland. Prachtige natuur met veel water.

Dag 4, Zunderdorp-Schagen

Naar Sander, Nadine en Zoe in Schagen die ik vorig jaar in Oostenrijk heb leren kennen. Langs een stukje Markermeer en vanaf Edam noordwestwaarts via Obdam en Heerhugowaard.

Dag 5, Schagen-Schagen (rondje Texel)

Rondje Texel en gem. Den Helder compleet gereden. In Den Helder nog even de tante van mijn moeder bezocht, die op dat moment ook haar zoon op bezoek had. Bedankt voor de koffie en de sponsoring Johnny en tante Zus! De reis naar Texel wordt mijn tweede op de fiets. In 2009 was ik hier ook al eens, maar nog niet in alle plaatsen. Texel is een mooi, rustig eiland met een heleboel schapen. Er is hier in 12 jaar tijd weinig veranderd.

Dag 6, Schagen-Schagen (rondje gem. Hollands Kroon)

Hollands Kroon tot aan den Oever compleet gereden op Terdiek na. Onderweg leerde ik Kees kennen, die ook op een trekkingfiets onderweg was. Hij was alleen niet aan het kamperen, maar hij kende de omgeving op zijn duimpje. Hij vertelde me dat hij werkte voor het waterschap in de omgeving en kon me daarom precies vertellen hoe de Wieringerwaardpolder in elkaar stak. We besloten samen naar den Oever te fietsen voor een broodje paling. Lekker man! Nadat ik alleen weer verder fietste, had ik nog niet echt een plan. Het zou het efficiëntst zijn om toch weer terug westwaarts te fietsen richting Schagen, omdat ik dan de hele kop van Noord-Holland compleet kan fietsen. Het plan was sowieso om via de kustlijn weer zuidwaarts te gaan. Sander en Nadine dachten dat ze van me af waren, maar daar sta ik weer in Schagen … voor de 3e keer. Thanks luitjes!

Dag 7, Schagen-Uitgeest

Naar een camping in Uitgeest via de kustlijn van Callantsoog tot Castricum. Langs de kernreactor van Petten en de skibaan van Bergen. Prachtig bos en duingebied tussen Bergen en Egmond. Daarna via Limmen en Castricum richting de camping.

Dag 8, Uitgeest-Nederhorst den Berg

Onder Schiphol en Amsterdam door naar Daan en Danielle en de kids in Nederhorst den Berg. Onderweg mijn ouders nog getroffen voor de lunch. Zij waren toevallig in de buurt in Amsterdam en we spraken af in Oudewater, vlak onder Schiphol. Toen ik bijna in Nederhorst den Berg was, stond ik aan de verkeerde kant van het water. De pont was al dicht, maar gelukkig mocht ik met Hans en Marieke mee naar de overkant varen op hun boot. Thanks beste mensen!

Dag 9, Nederhorst den Berg-Veldhoven

De langste dag, +200km. (M’n gemiddelde afstand per dag begon ook al terug te lopen, dus deze krikt dat weer een beetje op.) Eerst een visje op de markt van Breukelen bij Vishandel J. Karregat. Wat kan die vent lullen zeg. Die probeert je voor een heel weeshuis aan vis aan te smeren. Heerlijk visje, dat wel.

Zigzaggend weer zuidwaarts, 15 resterende plaatsen in Utrecht compleet gereden en vanaf Willige Langerak nog zo’n 100km naar huis zonder ook maar één nieuw bordje … In het holst van de nacht, midden door de Loonse en Drunense duinen. Om 4:30 uur was ik thuis. Zeer moe, maar zeker voldaan. Volgend jaar Noord-Holland compleet dan maar.